Forbrukslån til oppussingen

Å investere i egen bolig er alltid lønnsomt. Finans Norge melder at Norge er det landet i Europa som bruker mest på oppussing av boligen. I 2017 skal nordmenn ha brukt totalt 86 milliarder kroner på å «shine» opp hjem og hytte. Hvor kommer disse pengene fra? Har nordmenn så mye penger på konto?

Støtte til utbedring

Nei, ikke alle nordmenn har penger på konto. Tvert om, så har den jevne mann ikke penger nok til noen omfattende oppussing av boligen. For familier med presset økonomi, finnes muligheter hos Husbanken. De kan i enkelte tilfeller gi støtte til utbedring av eldre boliger. Vilkårene er at en bruker miljøvennlige materialer og oppgraderer boligen i henhold til miljømessige krav. De formidler også lån av ulike typer, med gunstige renter.

Forbrukslån til oppussing

Andre velger å søke om finansiering via bank. På Låne-penger.com kan vi lese at en tredjedel av alle forbrukslån som tas opp, går til oppussing. Et slikt lån er en svært effektiv og rask måte å finansiere oppussingen på. En får gjerne svar samme dag og pengene på konto i løpet av et par virkedager. Det stilles ingen sikkerhet, og banken forlanger ingen forklaring på hva pengene skal brukes til.

Fordeler ved forbrukslån:

  • Rask behandlingstid
  • Rask utbetaling
  • Du stiller ingen sikkerhet
  • Fleksibel nedbetaling

Ulemper med forbrukslån:

  • Høy rente

Forbrukslån er en risiko for begge parter, både lånetaker og låneutsteder. Låneutsteder får ingen sikkerhet for pengene de låner ut, og lånetaker får «raske penger». Dersom lånetaker ikke har god oversikt over privatøkonomien, kan dette være en fallgruve. Banken tar en risiko fordi de ikke ber om sikkerhet for lånet. Og det gjør at de ikke er garantert å få pengene tilbake. Dette tar de seg godt betalt for i form av høye renter. For å ta opp slike lån, må en holde tunga rett i munnen og ha god kontroll på privatøkonomien.

Forbrukslån på nett

De beste tilbudene på slike lån finner du på nett. Her finnes sammenligningssider du kan benytte deg av. De innhenter forhåndstilbud for deg, og ramser opp de beste ut fra dine søkekriterier. Mange har også en lånekalkulator. Der kan du med nøyaktighet regne ut nedbetalingstid og månedlige avdrag. Slik kan du bedre budsjettere med ekstrautgiften det er å ha et forbrukslån. Husk at lånet i sin helhet blir rimeligere jo kortere nedbetalingstid du velger. De månedlige avdragene blir imidlertid noe høyere, men vel verdt å prioritere i budsjettet. Lykke til med oppussingen!