Lån uten sikkerhet til ferien

Et forbrukslån er et lån som ikke krever sikkerhet. Det vil si at banken innvilger deg pengene uten at du må ta pant i boligen din. Nettopp fordi banken låner deg pengene uten noe form for sikkerhet, tar banken en mye høyere risiko. Dette gjør at rentene du må betale tilbake til bankene er betydelig høyere enn for andre typer lån med sikkerhet.

Bør jeg ta et forbrukslån for å betale ferien?

Å betale tilbake et slikt lån krever at du har god økonomi. Lønnen din er den eneste sikkerheten på lånet og derfor må du ha en stabil lønn som er høy nok til å dekke dine faste og variable utgifter. Du skal i tillegg kunne betjene lånet. En forutsetning for at det skal lønne seg å betale ferien med et lån, er at du klarer å betale lånebeløpet før den rentefrie perioden går ut. Rentene vil ellers være svært høye og lånet vil bli vanskeligere å betale ned.

Fordelene ved å ta opp et forbrukslån

Når du tar opp et forbrukslån trenger du ikke å oppgi hva pengene skal vies til. Det er helt opp til deg hvordan du investerer lånet. I tillegg er søkeprosessen både rask og enkel og dersom du får innvilget lånet, vil du ha pengene på kontoen i løpet av få dager.

I tillegg kan du nytte av å reise først og betale senere. Det kan hende at du ikke har brukt hele lånet når du kommer tilbake fra ferien slik det er blir enklere å betale tilbake.

Gjør deg kjent med vilkårene

Det finnes utallige forbrukslån fra forskjellige banker med ulike typer beløpsgrenser, nedbetalingstider og renter. For at du skal få det nøyaktige beløpet du må betale tilbake til banken, må du alltid se på den effektive renten. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrene som må tilbakebetales og gir deg en mer nøyaktig bilde av hvor mye penger du egentlig skylder. Prøv så godt du kan å velge det lånet med den laveste mulige effektive renten og den lengste mulige nedbetalingstiden. Bruk gjerne en sammenligningstjeneste for å se hvilke muligheter som finnes, og gjør deg godt kjent med vilkårene før du søker. Les teksten nøye og sørg for at du er inneforstått med vilkårene. Vi anbefaler at du alltid tar kontakt med banken dersom noe er uklart. Du kan også be om råd fra en finansiell rådgiver.